10
Szempilla növesztő szérum
2024

Szempillanövesztő szérum csináld magad

Semmi sem ad több elégedettséget, mint a saját szépségápolási terméket létrehozása. A saját, személyre szabott szempillanövesztő szérumod megalkotása nem nehéz. Pihenj és olvass tovább.

Szükséges hozzávalók

A jó összetevők teszik hatékonnyá a szempillanövesztő szérumokat. A „jó“ szó nem a drága, magas minőségű egzotikus gyümölcskivonatra utal, hanem a természetesekre. A természetes növényi alapú összetevők segítenek táplálni a szőrtüszőket és hidratálni a szálakat, így fényessé, erőssé és hosszúvá téve őket. A házi készítésű szempillanövesztő szérum nem olyan hatékony, mint amelyet megvásárolhatunk, mivel nem tartalmaz ásványi anyagokat és hiányzik belőlük néhány esszenciális vitamin, így a kezelés hosszabb ideig tart. A szempillák életciklusa 150 nap, amely megegyezik azzal az időtartammal, amíg a szempillanövesztő szérumunkat használnunk kellene.

Létrehozhatod az összetevők listáját a preferenciáid és szükségleteid alapján. A legnépszerűbb a ricinusolaj, amely stimulálja a szőrtüszőket és növeli vér keringését. A ricinusolaj használata okozhat néhány mellékhatást, pl. szál sötétedést. Ebben az esetben a hatás elég kívánatos lenne, és senki sem panaszkodna miatta. A következő összetevő, amelyet használni kell az az Aloe Vera kivonat (antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatás), kókuszolaj (behatol a szálakba és mély hidratációt biztosít), mandula olaj (fényessé és simává teszi a szálakat), olivaolaj, jojoba olaj, E vitamin (felgyorsítja a szálak növekedését és megvásárolható folyékony formában).

Szakértelem

Az olajokat egy kis mennyiségű petróleummal össze kell keverni a sűrűbb állag érdekében, így a szempillanövesztő szérum jobban tudja tartani a szálakat. Nagyon gondosan keverd össze az összes összetevőt és öntsd a keveréket egy apró üvegcsébe. A régi szempillafestékes üvegcsét és ecseted újbóli felhasználása remek ötlet lehet. Bizonyosodj meg arról, hogy az összes eszközödet megtisztítod forró vízzel és szappannal, mielőtt újrahasznosítanád őket. A házilag készített szempillanövesztő szérumok nem tartalmaznak semmiféle tartósítót, így fontos magasfokú higiéniai sztenderdeket betartani a használat és tárolás során. Az olajok néhány hónap alatt megromolhatnak, így 3 hónapnál tovább ne használd a szempillanövesztő szérumodat. Szorosan lezárva, sötét, hűvös legyen tartsd gyermekektől elzárva, hacsak nem akarod feltakarítani a potenciális rendetlenséget.